Нищівний ураган "Флоренс", який розбушувався в США і вже досяг атлантичного узбережжя, вже забрав вісім життів.

Цю інформацію повідомив 15 вересня телеканал CNN.

У повідомленні йдеться, що зараз ураган за силою вітру класифікується як тропічний шторм. Постійні зливи тропічного шторму "Флоренс", спровокували повені в штаті Північна Кароліна.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Синоптики прогнозують ще кілька днів страждань від повені. Жертвами тропічного шторму вже стали щонайменше вісім людей, серед них дитина.

Нагадаємо, без електрики залишилися півмільйона чоловік, 26 тисяч американців кинули свої будинки і залишилися у сховищах, близько 60 осіб було евакуйовано з готелю в Джексонвілі, Північна Кароліна, після того, як обвалилася частина даху, більше тисячі авіарейсів скасовано.

Відомо, що "Флоренс" йти поки не збирається. У найближчі кілька днів на материку очікуються катастрофічні повені. Синоптики повідомляють, що хвилі можуть накрити все узбережжя Кароліни водою, рівнем близько 3,5 метрів.

Також ЗМІ повідомляли про п'ять смертей, пов'язаних з убивчою стихією. Так, дерево, що впало на житловий будинок, вбило сім'ю - матір з дитиною померли на місці. Батька сімейства вдалося витягнути, його доставили в місцеву лікарню з травмами.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", сила вітрів урагану по мірі наближення до узбережжя США дещо спала. Швидкість впала зі 190 кілометрів на годину до 144 кілометрів на годину. Проте висота хвиль сягала трьох метрів.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що президент США Дональд Трамп заявив, що служби з надзвичайних ситуацій готові реагувати на стихію. У більшості прибережних міст Кароліни евакуювали жителів, школи та офіси закрилися не тільки в цих штатах, але і в Джорджії.