У понеділок, 27 травня в Одеській Південній виправній колонії № 51 сталися заворушення. Через це колонію розформують.

Відповідне рішення прийняло Міністерство юстиції України.

За попередніми даними, понад 15 осіб влаштували пожежу та втекли. Нині у колонії посилено заходи безпеки, обмежено відвідування і передачі для арештантів. П'ятьох в'язнів, яких адміністрація вважає призвідниками, розвезли по різних закладах.

Адвокат Сергій Старенький розповів нові подробиці інциденту. Відповідний допис він опублікував на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Колонія вже давно на "чорному ходу". З керівниками колонії у засуджених було досягнуто домовленостей про розцінки на "запрєт". Дозволено було багато чого. І виїзди в ресторани, і побачення з повіями, і багато чого іншого. Але останнім часом керівники ціни почали піднімати. От засуджених це та обурило, вони почали висловлювати незадоволення", - розповів адвокат.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Сергій Старенький заявив, що конфлікт у колонії загострився близько п'яти днів тому. За словами адвоката, керівництво колонії звернулося до Міністерства юстиції України для вирішення проблеми, однак ті не відреагували належним чином.

"Десь у четвер-п’ятницю адміністрація звернулась про допомогу до Мінюсту, але відповідь була "розбирайтесь там самі". Нічого кращого не придумали, як розібратися таким чином - в колонію були запрошені авторитети з волі, яких попросили переговорити з засудженими. От як ті поговорили - ми всі бачимо. Травмовані співробітники, колонія без адміністрації, необхідна допомога зовнішніх сил", - резюмував Сергій Старенький.

Нагадаємо, що в Одесі в'язні підпалили колонію та втекли: силовики намагаються придушити бунт.

Як повідомляв портал Знай.ua, в дельфінарії Севастополя, в окупованому Криму, сталася серйозна пожежа.

Також портал Знай.ua писав, що у Києві чоловік напав на дитину в черзі на касі супермаркету. Неадекват схопив 9-річного хлопчика за шию й спробував завдати травм.