Розпочинається сезон полуниці, прилавки на ринках та в магазин переповнені свіжою яскравою ягодою, яка особливо привертає увагу дітей. Однак, варто пам'ятати, що рання полуниця можу бути небезпечною.

Фахівці розповіли, як правильно обрати якісну ягоду з без нітратів, - пише "24 канал".

За якими критеріями обирати полуницю:

Запах

Понюхайте полуницю.Хороша ягода має приємний аромат. Від неї не повинно пахнути, наприклад цвіллю. Якщо ви відчуваєте неприродний сторонній запах - від такої покупки краще відмовитись.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Колір

Ягоди мають бути яскраві, але не темні, хвостики не сухі, але легко відриватися, зерна – занурені у ягоду.

Щодо форми, то тут значення немає. Вона може бути навіть кривенька, це знак того, що вона вирощена на городі без зайвих хімікатів.

Не варто купувати ідеальну глянцеву полуницю. Вона точно була оброблена нітратами і містить в собі багато шкідливих речовин. Ягоди мають бути сухими, мати природній колір і вигляд.

Проте, навіть натуральні ягоди містять у собі невелику кількість нітратів. Томуне варто зловживати ранньою полуницею, адже можна отруїтися. Найкраще поступово вводити ці смачні ягоди у свій раціон.

Зараз ціна на полуницю ще кусається. Економісти говорять, що через два-три тижні варто очікувати подешевшання червоних ягід до 40-50 гривень за кілограм.

Нагадаємо, лікар Комаровський попередив про продукт, який викликає найстрашнішу алергію у дітей.

Як повідомляв портал Знай.ua, за останні два роки сало в Україні виросло в ціні майже на 70%.

Також Знай.ua писав про те, що в Україні ціни на тютюнові вироби до кінця 2019 року подорожчають майже на чверть.