Антимонопольний комітет України повідомив про можливе зростання цін на паливо через обмеження Росії на експорт. Про це йдеться на сайті АМКУ.

"Оскільки близько 80% нафтопродуктів від загального обсягу імпорту ввозиться на територію України з Республіки Білорусь та Російської Федерації, ресурсне наповнення ринку та цінова ситуація прямо залежить від стабільності постачань пального з зазначених країн", - заявили в комітеті.

З 1 червня цього року вивіз з Росії на територію України бензину моторного, дизельного пального та скрапленого газу буде можливим лише за наявності дозволу, виданого міністерством економічного розвитку РФ.

"Це створює ризики обмеження конкуренції на ринку оптової торгівлі нафтопродуктами і може викликати зростання цін на паливо в роздрібній мережі, в тому числі у зв'язку з необхідністю диверсифікації джерел постачання", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Нагадаємо, "Нафтогаз" після рішення Кабінету міністрів переглянув тариф газ для українців.

Як повідомляв портал Знай.uа, експерти підрахували, куди йдуть гроші українців.

Також портал Знай.uа писав, що в наступному році «Київводоканал» планує підвищити тарифи на воду у столиці.