Укранців неприємно здивували ціни на такий популярний продукт, як цибулю. Цього року ціни на овоч підскочили вище закордонних бананів. І хоча експерти переконували, що з настанням літа ціни поповзуть вниз, проте навряд чи варто сподіватися.

Про це пише News UA.

Експерти Української плодоовочевої Асоціації поспішають розчарувати українців. Справа у тому, що цілком ймовірно, ринкова ціна на цибулю знижуватися не буде. У червні-липні не передбачається умов або факторів, здатних вплинути на ціну. Тому українцям не варто чекати падіння ціни, як у випадку з полуницею.

цибуля

У травні ціни на цибулю вирівнялися і овоч, який росте в Україні, став дещо доступніше в ціні. Сталося це з простої причини, що в квітні утворився занадто великий попит, але вітчизняних запасів все одно недостатньо, овоч довелося іпортувати з-за кордону. Таким чином вдалося дещо збалансувати попит та пропозицію на вітчизняному ринку.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

популярний овоч

У травні цін почали знижуватися, втім, не настільки, як того хотілося б покупцям.

У червні місяці ціна буде приблизно такої ж в районі 10-20 гривень за кілограм.

Експерти стверджують, що на сьогоднішній день недостатньо факторів і умов для зниження ціни.

Нагадаємо, українцям показали темпи росту зарплат та цін на пролукти харчування.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям заборгували мільярди, суми лише збільшуються: що відбувається.

Також портал Знай.ua писав, що Володимир Гройсман розповів у Twitter про підвищення зарплат і українці відповіли: "Ти втираєш якусь "дічь".