Погода в Україні у перші вихідні літа, 1 і 2 червня, порадує жителів далеко не всіх областей. Так, стихія принесе українцям неприємності у вигляді сильних дощів, вітру і грози. Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Так, у неділю, 2 червня, з сильними грозами зіткнуться жителі Івано-Франківської, Чернівецької, Вінницької, Черкаської, Кіровоградської, Полтавської і Харківської областей.

На Заході в цілому мало хто зможе насолодитися літом - стовпчики термометрів вночі опустяться до +11...+15 градусів. Вдень, на щастя, буде набагато тепліше - до +23... +25 градусів.

Найтепліше неділя чекає на українців на південному сході країни. Вночі температура повітря підніметься до +18... +20, вдень буде спека до +28 до +32 градусів.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

На решті території країни буде по-осінньому. Температура повітря вночі становитиме +15 +17 тепла, крім Житомирської області, де вночі буде +12... +14 градусів. Вдень очікується комфортна температура від +25 до +31 градуса.

У Києві в неділю, 2 червня, вдень буде +27... +29, сухо, невелика хмарність.

спека
спека

У свою чергу синоптик Наталка Діденко повідомляє на своїй сторінці в Facebook, що 2 червня в Україні буде дуже різна погода. Так, на сході очікується спека, а на заході і в центрі - похолодання і дощі.

"В Карпатах вночі очікується +7...+12 градусів, а вдень у Луганську, Донецьку, Дніпрі та його околицях місцями ймовірно до +33...+35 градусів", - написала Наталя Діденко.

Дощ в Україні
Дощ в Україні

Як спрогнозувала синоптик, літо у більшості областей України почнеться при температурі +24...+30 градусів. На заході - трохи прохолодніше: +20...+25 градусів. А на півдні, сході та в більшості центральних областей +28...+33 градуси, місцями до +33...+35 градусів.

У західних регіонах дощі будуть змінюватися прояснениеями, те ж саме можна сказати і про Одеську область - місцевим жителям потрібно діставати парасольки.

Літо прийшло і вже офіційно в нас півники, півонії, сонце, грози, білі шкарпетки, шорти великі й маленькі, ніжні...

Geplaatst door Наталка Діденко op Zaterdag 1 juni 2019

Нагадаємо, на Закарпатті негода обрушилася на простих людей.

Раніше Знай.uа повідомляв, столичні вулиці зазнали ряду змін.

Також Знай.uа писав, в Україні з'явилася нова хитра схема видурювання грошей.