У середу, 8 травня, стало відомо про те, що окупанти так званої "ДНР" передали українським воїнам тіло вбитого морпіха Дениса Козьми, який раніше пропав під час бою з терористами біля села Миколаївка на Донеччині.

Про це написали ЗМІ бойовиків, які у статті опублікували фотографії загиблого українця. Примітно, що тіло військового було в чорному чохлі з написом "Укр".

Варто уточнити, що в день, коли Козьма пропав, противник намагався під прикриттям туману непомітно подолати смугу забезпечення навпроти українських позицій. Бійці ЗСУ відкрили вогонь по ворожим диверсантам. Терористи почали повторний обстріл.

У неділю, 5 травня, з'явилися побоювання, що тіло українського військового може перебувати в морзі одного з міст на окупованій території Донбасу.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Денис Козьма служив у 35-й окремій бригаді морської піхоти. Він був родом з села Приозерне Кілійського району Одеської області. Загиблий пішов воювати на Донбас добровольцем після трагедії 2 травня в Одесі, потім він продовжив службу за контрактом. Відомо, що у нього залишилися мама і маленька донька.

Денис Козьма

Нагадаємо, що на екс-найманця нахлинула хвиля каяття, і таким чином він вирішив звільнитися від кримінальної відповідальності. Бойовик добровільно прийшов і здався оперативникам з управління Донецько-Луганського регіонального управління Державної прикордонної служби України і поліцейським.

Як повідомляв портал Знай.uа, терористи "ЛНР" оскандалилися черговим фейком про те, що ряди ЗСУ на Донбасі нібито скоро поповнять призовники і випускники українських університетів. Згідно з легендою окупантів, так українське командування збирається перекрити тотальну нестачу захисників на передовій.

Також портал Знай.uа писав, що генерал-майор Ігор Момот за героїзм і мужність був нагороджений, хоча й посмертно найвищого звання героя України. Золоту зірку чинний президент України Петро Порошенко вручив його доньці.