Усі п’ятеро підозрюваних у резонансному вбивстві Катерини Гандзюк визнали свою провину. У вчиненні замаху на радницю міськголови Херсона, громадську активістку Катерину Гандзюк підсудні пішли на угоду з прокурором про визнання винуватості.

Про це стало відомо під час засідання Покровського райсуду Дніпропетровської області, повідомляє "Радіо свобода".

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

За даними обвинувачення, підозрюваний в організації нападу на Катерину Гандзюк Сергій Торбін на замовлення осіб, імена яких досі не називалися, загітував решту підозрюваних - Микиту Грабчука, Володимира Васяновича, В’ячеслава Вишневського та Віктора Горбунова – до участі в замаху.

Владислав Мангер
Владислав Мангер

Усі п’ятеро підозрюваних на запитання судді Олени Чорної відповіли, що визнають свою провину. Більше того, вони навіть підтвердили свою згоду на укладення угоди зі слідством. Разом з тим, їхні захисники зазначили, що угоди відповідають діючому законодавству.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Сторона обвинувачення просить засудити обвинувачених до наступних термінів позбавлення волі: Торбіна – до 6 років і 6 місяців, Грабчука – до 6 років, Вишневського та Васяновича – до 4 років, Горбунова – до 3 років.

Тим часом суд пішов до нарадчої кімнати для ухвалення вироку. Наступне засідання відбудеться 6 червня.

Нагадаємо, справа Гандзюк: ГПУ оголосила обвинувачення п'яти підозрюваним.

Як повідомляв раніше Знай.ua, адвокати голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера подбали через суд, аби змінити статус підозрюваного у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

Також Знай.ua писав про те, що Шевченківський районний суд Києва відпустив одного із фігурантів справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк Ігоря Павловського під домашній арешт із носінням електронного браслета.