Між селищем міського типу Межигір'я і селом Синевир у Міжгірському районі Закарпатської області розташовується Міжгірський перевал, він же Синевирський перевал. Однак там, де закінчується пішохідний туристичний маршрут, українці залишили свій слід у вигляді сміття.

Відповідне відео опублікували в Facebook.

Перевал, розташований на висоті 793 метра. Через перевал проходить автошлях Т 0720.

Саме з перевалу починається пішохідний туристичний маршрут до гори Кам'янка і озера Синевир.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Синевирський перевал по праву вважається одним з найкрасивіших куточків Закарпаття. Він відомий на всю Україну. Щорічно він дарує незабутні враження від чарівних гірських пейзажів, однак існують зовсім не туристичні маршрути, де людина залишає свій слід.

Раніше повідомлялося, що в Карпатах на висоті 1600 метрів знайшли старовинну хату. Це так звана колиба– хатина пастухів. Її унікальність не тільки в тому, що вона розташована у високогір'ї, але і в самій споруді – колиба має 8 кутів.

Унікальну знахідку виявили на масиві Свидовець Рахівського району. Фотографії неймовірного 8-ми кутового будинку опублікував в мережі Facebook мандрівник Олег Добко.

Мандрівник зазначив, що зараз такі восьмикутні колиби можна побачити тільки в книгах по етнографії Гуцульщини. Втім, незважаючи на те, що хатина старовинна і виглядає покинутою, на думку мандрівника, в літній період вона діюча.

Нагадаємо, цікаві факти про Карпатах або 10 приводів закохається в Україну.

Як повідомляв Знай. ua, Закарпаття знищує град розміром з яйце.

Також Знай. ua писав, що у Карпатах знайшли старовинну хатинку, якій немає рівних.