Один із найбільших банків країни ПриватБанк дав відповідь на звернення клієнта про нарахування завищених відсотків при використанні кредитних коштів банку. У банку спробували розібратися і пояснити причини даної ситуації. Відгук клієнта про ситуацію опублікували на сайті Мінфін.

"У мене погана думка про Приватбанк, так як вони налічує % ставку. Якщо заборгованість приміром 1000 гр, 3,6% від суми за посади. Тоді списати повинні 36гр, а вони списують 72гр. Звертався не один раз із цього приводу, щоб перерахували, посилаються на програму і т. д. Що все правильно. Більше немає бажання мати справ з цим банком", - повідомив клієнт банку.

У відповіді за даним запитом працівник ПриватБанку вибачився за цю ситуацію і повідомив, що може змінити цю ситуацію в контексті використання кредитних коштів.

"У разі, якщо Ви не погашаєте до 25 числа суму заборгованості минулого місяця повністю, пільговий період не діє, і на всю суму заборгованості нараховуються проценти від дати початку використання кредитних коштів. Розрахунок відсотків по карті здійснюється за кожний календарний день використання кредитних коштів за формулою: сума заборгованості * кількість днів використання коштів * 3,6 * 12 / 365 / 100, де: 365 – постійна величина (кількість днів в році); 3,6% – постійна величина (щомісячна процентна ставка згідно з тарифами); 12 – постійна величина (кількість місяців у році)", - йдеться у повідомленні.

ПриватБанк
ПриватБанк

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще
Представник банку зазначив, що детальний розрахунок нарахування відсотків доступний у виписці web Приват24. При натисканні на операцію списання % натисніть, будь ласка, "Показати розрахунок".
Відомо, що розрахунок проводиться окремо по кожній транзакції, яка приводить до зміни суми заборгованості. Нарахування відсотків проводиться в останній день місяця після закінчення пільгового періоду

Нагадаємо, новий закон змусить недобросовісні банки повернути українцям їхні кошти.

Як повідомляв раніше Знай.ua, ПриватБанк оскаржив рішення Окружного адмінсуду Києва про незаконність процедури націоналізації банку.

Також портал Знай.ua писав, що ПриватБанк анонсував нову послугу: онлайн, без комісій та цілодобово.