На сайті міськради Дніпра з'явився проект рішення «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення».

Про це повідомляє портал «Информатор».

Це означає, що після 22:00 гучна музика в парках, скверах і на площах буде заборонена. За словами мера Дніпра Бориса Філатова, в місті буде спеціальне місце для всіх концертів, фестивалів та інших розважальних заходів. Воно буде знаходитися далеко від житлових будинків, але і не за містом.

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Правила розглянуть і приймуть на найближчій сесії міськради. За їх виконанням буде стежити інспекція з питань благоустрою спільно з правоохоронцями.

Будуть проводитися систематичні перевірки (не менше одного разу на тиждень в денний і нічний час) на території Дніпра.

Варто відзначити, що розмір штрафу за порушення тиші - від 85 до 255 гривень, і 255 — 510 гривень — для суб'єктів господарської діяльності. За повторне порушення протягом року розмір штрафу збільшується – від 255 до 510 гривень та від 850 до 2250 гривень з конфіскацією звукової апаратури, піротехнічних засобів або інших предметів.

Нагадаємо, що за забруднення міста в Київській міській раді вирішили суворо карати. Штрафи та відповідальність посиляться. Проект звернення до Верховної Ради з відповідною ініціативою вже підтримала постійна комісія з питань екологічної політики.

Як раніше повідомляв портал «Знай.ua», нещодавно Верховна Рада України прийняла Закон України "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Відтепер усі громадяни України повинні володіти українською мовою.

Також портал «Знай.uа» писав, що з 1 травня українцям ввели щомісячну абонентську плату за послуги ЖКГ за холодне і гаряче водопостачання, вивезення сміття та опалення.