Мер Харкова Геннадій Кернес з натхненням відреагував на заяву, яка пролунала зі штабу президента України Володимира Зеленського.

Офіційний портал харківської міської ради опублікував відповідь Кернеса на пропозицію Зеленського розібратися в ситуації в Харкові ситуації.

Сьогодні прес-секретар президента України Володимира Зеленського – Юлія Мендель – озвучила офіційну позицію глави держави щодо відбуваються у Харкові подій. Зеленський не засудив знесення пам'ятника СРСР маршалу Георгію Жукову. Крім цього, президент наполіг на тому, щоб Геннадій Кернес став арбітром у протистоянні двох ворогуючих угрупувань в Харкові, які мають різні погляди на соціальний розвиток суспільства.

Кернес угледів у цьому заяві можливість зайняти зручну позицію, а заодно продемонструвати президенту готовність підкорятися вказівкам. Відповідь голови Харкова не змусив себе чекати.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"І раз я як Харківський міський голова повинен стати арбітром у цьому питанні — повідомляю:

1) Погруддя маршала Жукова буде відновлений найближчим часом.

2) Питання про перейменування проспекту імені маршала Григоренко на проспект імені маршала Жукова буде винесено на найближчу сесію Харківської міської ради, що відповідає українському законодавству. І там він буде вирішено депутатами, яким харків'яни делегували право від їх імені приймати ті чи інші рішення. При цьому станція метро, раніше носила ім'я маршала Жукова, залишиться з нинішнім назвою "Палац спорту".

Портал "Знай.uа" нагадує про те, що відео, на яке потрапили підлітки, які використовують сквер недалеко від площі Поезії у Харкові в якості громадського туалету, набирає все більше переглядів на YouTube.

Також Знай.uа" повідомляв про те, що початку першого повноцінного тижня червня у Харкові збережеться стійка спекотна погода.

Раніше ми писали про те, що у Харкові представники місцевих військкоматів влаштували «полювання» на осіб призовного віку прямо на міських вулицях.