Народне свято «Левон Огірочник» відзначається 5 червня. Православна церква у цей день святкує набуття мощей святителя Леонтія, єпископа Ростовського. Інші назви свята: «Леонтій», «Леон Огірочник», «Левон Конопляник». Огуречником або конопляником день в народі прозвали тому, що він вважався найбільш підходящим для посадки цих культур.

Цей день – останній термін, щоб посадити різні овочі. Але більше всього слід садити саме огірки. Після 5 червня ніякі посіви вже не принесуть врожаю. Огірки треба садити так, щоб ні сусіди, ні родичі не знали про це. Першу розсаду треба посадити так, щоб ніхто не побачив. При цьому наші предки раніше навіть вимовляли спеціальний замов. Якщо цього не робити, то урожай буде невеликим, а може й взагалі нічого не зрости.

Перед тим, як починати сіяти, потрібно з'їсти по яйцю з темною шкаралупою. Це повинен зробити кожен член сім'ї. Потім шкаралупу додають до насіння, а ще кладуть розтовчене пасхальне яйце. Цьому звичаю є більш просте пояснення. В яєчній шкаралупі багато кальцію, який необхідний рослинам, але його не завжди вистачає в ґрунті. Тому це такий же простий спосіб добрива, як, наприклад, додавання золи.

Народні прикмети на 5 червня

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Сіяти треба босоногими, голову краще не покривати, а от очі слід зав'язати. Є прикмета, що тоді птахи не знайдуть насіння в землі, не видзьобають його, і рослина зможе швидко зійти. Ще був звичай при посадці конопель вибирати для цієї справи самого бородатого, або жінку, з найбільш пишним волоссям. Це робили, щоб волокна рослини, з яких потім зроблять прядиво, були більшими.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.