Всесвітній день навколишнього середовища (День еколога)

Цей день відзначають щороку, він встановлений ООН. День вважається основним способом залучення уваги суспільства до навколишнього середовища і його проблем для екологів і природоохоронних організацій. Також намагаються стимулювати інтерес політичних сил. В цей проводять вуличні мітинги, паради велосипедів, концерти і конкурси, саджають дерева, прибирають території і регенерують відходи.

Міжнародний день боротьби з незаконним та нерегульованим рибним промислом

Дату встановила Генасамблея ООН в 2017 році. Перед цим цілеспрямовано працювала ФАО – Продовольча і сільськогосподарська організація ООН. Щоб привернути більше уваги до проблем незаконного рибного промислу та інших питань, 2022 рік був оголошений Міжнародним роком кустарного рибальства і аквакультури. Мета цієї дати саме рішення питання кустарного рибальства, що дуже важливо в житті багатьох країн, які розвиваються.

День Конституції Данії

День встановили на честь річниці прийняття конституційного правління в Данії в 1849 році. У 1848 пройшла революція, яка привела до влади націонал-лібералів. Фредеріком VII був скасований абсолютизм, і він погодився ввести конституційне правління, а 5 червня 1849 року підписав Конституцію. Так створили двопалатних законодавчий орган, який враховував волевиявлення народу. Так Данія стала конституційною монархією. У 1953 році прийняли нову Конституцію. Згідно їй престол можуть успадковувати не тільки чоловіки, але і жінки. Також узаконили однопалатний парламент і підвищилася роль місцевих органів.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Православні свята:

  • Віддання свята Пасхи.
  • Предпразднство Вознесіння Господнього.
  • День пам'яті преподобної Євфросинії Полоцької.
  • Знайдення мощей святителя Леонтія, єпископа Ростовського.
  • Собор Ростово-Ярославських святих.
  • Седмиця 6-та після Великодня.
  • Пісний день.

Левон Огірочник, Левон Конопляник

У цей день прийнято саджати огірки і є особливі прикмети. Якщо було багато оводів, значить урожай овочів буде відмінним. Конопляником день назвали, тому що сіяли коноплі. По полю розкидали яєчну шкаралупу, щоб рослини краще росли. З конопель робили прядиво, олію з насіння, яке використовували для кулінарії і в народній медицині.

Народні прикмети на 5 червня

Іменини в цей день

Адріан, Олександр, Олексій, Андрій, Афанасій, Борис, Василь, Геннадій, Данило, Дмитро, Євдокія, Єфросинія, Іван, Ігнатій, Костянтин, Леонтій, Марія, Михайло, Микита, Петро, Роман, Севастян, Федір

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.