У Києві через вживання сушеної риби, яка виготовлялася в домашніх умовах, почастішали випадки захворювання ботулізмом.

Про це повідомляє Інфекційне відділення 2-ї Олександрівської клінічної лікарні Києва у Facebook.

За словами медиків, українці продовжують зневажливо ставитися до свого здоров'я і життя.

"Зараз у відділенні реанімації двоє пацієнтів з цим вже не рідкісним захворюванням. Обидва захворіли після вживання риби. Тільки за останні п'ять місяців у нас проліковано шість пацієнтів з ботулізмом. А це більше 600 тисяч гривень коштів платників податків, які були витрачені на протиботулічний антитоксин для цих пацієнтів. Ці кошти можна було б використати для придбання таких необхідних ліків, шприців, систем та багато інших медичних засобів", – йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Лікарі розповіли трагічний випадок, в результаті якого жінка опинилася на лікарняному ліжку.

"13 травня близько 19 години вона поїла в'ялену плотву домашнього приготування і ікру з неї. Відчула нездужання в 2:00 ночі 14 травня, тобто через 7 годин. Вже в 6:45 вона була госпіталізована у відділення реанімації. В той же день, в 9:55 через неможливість самостійно дихати, пацієнтку перевели на штучну вентиляцію легенів. Тобто вже через 15 годин після вживання риби. Протиботулічний антитоксин ввели в 11:15 того ж дня. Сьогодні у неї 21-а доба в реанімації, 21-а доба на апараті штучної вентиляції легенів, пневмонія та інші ускладнення", – розповіли медики.

Медики закликали не ризикувати життям і не купувати сушену рибу "з рук".

"Чи варта таранька так дорого, щоб втрачати життя? Чи в нашій країні дуже не вистачає продуктів харчування? Нам нікуди більше направити ці кошти?", – також зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, що 11 квітня, в селі Гунча Гайсинського району Вінницької області зареєстрували спалах гострої кишкової інфекції. Після поминального обіду шестеро людей опинилися на лікарняних ліжках.

Як раніше повідомляв портал «Знай.ua», найпоширеніші симптомами отруєння - блювота, висока температура, біль у животі та діарея.

Також портал «Знай.uа» писав, що шість жителів міста Дергачі потрапили до лікарні з інфекцією сальмонельозу. В ході проведення досліджень виявили сальмонелу в свинині і домашньому майонезі.