У містах України пройшли стихійні мітинги під будівлею управлінь Національної поліції через смерть 5-річного хлопчика у Переяславі-Хмельницькому, в пораненні якого підозрюють правоохоронців.

Про це повідомляє портал "UAR"

Відомо, що на акцію в Ужгороді до управління поліції прийшло близько ста чоловік.

Мешканці Ужгорода приносили м'які іграшки і запалювали свічки, щоб висловити співчуття батькам загиблого від рук поліцейських 5-річного Кирила.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

За словами представників регіонального відділення ФРІ, акція проходить також на підтримку всіх постраждалих від свавілля правоохоронців.

На мітингу активісти палили шини, використовували димові шашки, учасники мітингу, серед яких були і діти, підготували плакати з гаслами, серед яких - "Я не хочу бути наступною".

Мітинг був зібраний для залучення уваги до безкарності за злочинність в Україні. Виступили також і за відставку міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Нагадаємо, що 4 червня в 19:00 по всіх містах України відбулися подібні мітинги під назвою "Безкарність вбиває". Активісти закликають людей не бути байдужими і виходити на акції.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", у деяких містах України пройшли траурні акції. Небайдужі висловили співчуття родині 5-річного хлопчика Кирила Тлявова, якого застрелили поліцейські в Переяслав-Хмельницькому.

Також портал "Знай.uа" писав, що українці масово висловлюють гнів і злість в мережі через трагедію в Переяславі-Хмельницькому, де п'яні поліцейські розстріляли маленького хлопчика.