Вознесіння Господнє

Це свято відзначають в четвер 6-го тижня після Великодня, тобто на 40-й день після нього. У православних і католиків з цієї причини дати розрізняються. Цей день вважається завершенням земного служіння Ісуса Христа і Його Вознесінням на Небо. Число 40 обрали не просто так. У всій Священній історії це час кінця великих подвигів: в 40-й день немовлят приносять у храм батьки, до Бога. І після Воскресіння (нового народження) Христос повернувся до небесного храму Свого Батька.

День журналіста в Україні

Цей день заснували в 1994 році на честь прийняття Спілки журналістів в Міжнародну федерацію журналістів у 1992 році. Саму Спілку створили в 1959 році, а після розпаду Радянського Союзу, її стали називати Національною спілкою журналістів України.

Це не тільки професійне свято для всіх працівників ЗМІ, але й загальнонародне свято, тому що важко уявити сучасне суспільство, яке не володіє достовірною інформацією і без професійного погляду на події. Свобода преси – це показник вільного і відкритого суспільства.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Національний день Швеції — День шведського прапора

Це державне свято, яке відзначають щороку, починаючи з 1983 року. Його заснував Риксдаг – шведський парламент. Свято пов'язують з двома важливими датами: 6.06.1523 – Густава Еріксона, який очолював антидатське повстання 1521 року, обрали королем Швеції; 6.06.1809 –прийняли нову Конституції Швеції, яка діяла до 1975 року. В це свято проводять багато культурних та урочистих заходів, масові гуляння та концерти.

Руанська Армада

Це міжнародний фестиваль, в якому беруть участь парусні судна і військові кораблі. Він проходить в Руані, древній столиці Нормандії. Жителі Руана і гості зустрічають на 8-кілометрової набережної Сени учасників Армади. У 2008 році в фестивалі брали участь 30 великих вітрильників і 12 військових судів з 16 різних країн. Всі 10 днів цього фестивалю всі заходи безкоштовні.

Православні свята:

  • Вознесіння Господнє.
  • Прославлення блаженної Ксенії Петербурзької.
  • Преподобного Симеона Стовпника на Дивній горі.
  • Преподобного Микити, стовпника Переславльского.
  • Седмиця 6-та після Великодня.

Свобориное дерево

Так називали шипшину на Русі. Шипшина – символ молодості, кохання та краси. На Русі в цей день приходили до шипшини, щоб позбутися від печалі і отримати спокій. Коли вона тільки розквітала, то бабусі сідали поруч з нею з онуками і розповідали багато казок. Вірили, що це допоможе дітям нічого не боятися. У народі цінували і цілющі властивості цієї рослини. За допомогою пелюсток лікували рани, а медом, звареним на її квітках, чистили кров, відвар допомагав від застуди. Дівчата вмивалися водою, настояною на квітах шипшини, щоб обличчя було світлим.

Народні прикмети на 6 червня

Іменини в цей день

Григорій, Іван, Ксенія, Микита, Семен, Степан, Федір

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.