У травні цього року в Україні почалася ліквідація ще одного банку-банкрута, проте, експерти запевняють, що українцям не варто чекати повторення "банкопаду". Про це заявив заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень Ярослав Жаліло, передає "Сьогодні".

За словами експерта, в 2014-2015 роках відбулося закономірне очищення фінансової системи, а зараз економіка України відносно стабільна. Втім, на думку Жаліло, ситуація все ж не найспокійніша.

"Сьогодні відбувається наступна зміна еліт, і я не виключаю ситуації, коли хтось з акціонерів банків, можливо, захоче вивести капітал із країни...", – заявив експерт.

Однак, за словами Жаліло, система регулювання значно покращилася, а нинішні труднощі не означають крах для банківської системи.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

гроші
гроші

"Гарантувати, що у нас не буде чинників, які призведуть до необхідності виведення з ринку ще якихось банків, я не беруся. Хоча такого "банкопаду", як був у 2014-2015 роках, вже не буде. Власне, у нас вже нічому "падати", – резюмував Жаліло.

Нагадаємо, в Україні "луснув" популярний банк.

Раніше Знай.uа повідомляв, МАУ звинуватили у шахрайстві.

Також Знай.uа писав, ПриватБанк зробив важливу заяву.