Ботулізм — це харчове отруєння, обумовлене споживанням продуктів, у яких накопичилися ботулотоксини. Збудник поширений у природі, утворює надзвичайно стійкі до впливу хімічних і фізичних факторів спори. Ботулотоксин — одна з найсильніших у природі отрут. Його смертельна доза для людини становить лише 0,3 мкг. Про це передає Clutch.

Про це в. о. Міністра охорони здоров'я написала у своєму Facebook.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Симптоми захворювання найчастіше виникають через 7-24 годин після вживання зараженої їжі. Перший явно "ботулінічний" симптом — порушення зору. Люди найчастіше скаржаться на "сітку або туман" перед очима, предмети двояться перед очима, читати досить важко, дуже швидко починається параліч очних м'язів.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Також виникає сильно виражена сухість у роті, тяжкість при ковтанні, підвищена стомлюваність, м'язова слабкість, запаморочення. Також можуть з'явитися короткочасні ознаки ураження травної системи (нудота, блювання, понос), здуття живота, запор, ураження м'язів шиї і кінцівок.

Якщо є найменша підозра на ботулізм, негайно звернися до лікаря. Успіх лікування залежить від ранньої діагностики та правильного лікування. Лікування ботулізму в більшості випадків супроводжується введенням ботулінічного антитоксину — препарату, що містить антитіла для нейтралізації токсину. Чим раніше пацієнту введуть "протиотруту", тим менше ризиків для здоров'я, ускладнень і необоротних наслідків.

Найбільша за останні роки партія — 204 флакони сироваток проти ботулізму вирушила в регіони України. Минулого року...

Geplaatst door Уляна Супрун op Woensdag 5 juni 2019

Нагадаємо, в Україні активізувалися кровопивці.

Раніше Знай.uа повідомляв, де і коли можна безкоштовно перевірити здоров'я в Києві.

Також Знай.uа писав, Cупрун приголомшила несподіваним заявою на всю країну.