Серіал "Чорнобиль" від американської компанії HBO б'є всі рекорди. Він вже став одним із найпопулярніших серіалів сьогодення й повернув інтерес до трагедії, яка сталася у 1986 році - вибух на Чорнобильській АЕС. На фоні популярності серіалу виріс інтерес до трагедії.

Ліквідатор наслідків аварії Володимир Бардалім поділився своїми спогадами, пише DW.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Він розповів про відмінності серіалу від того, що було насправді. За його словами, намети були схожі, але у цивільному одязі ніхто не приїжджав.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Він розповів, що у хімзахисті ніхто не ходив через сильну спеку. Алкоголю не видали, натомість були Pepsi та мінеральна вода. Однак солдати шукали самогон і знаходили.

Володимир Бардалім у 1986 році був майором інженерно-саперних військ і служив у литовському Каунасі. 1 травня того року, через кілька днів після аварії на ЧАЕС, його батальйон спрямували до Чорнобиля. Він зрозумів, що справа серйозна, коли побачив, як для цього відрядження розконсервували військову техніку, що зберігалася на складі як "недоторканний запас". Практично вся ця техніка після застосування назавжди залишилася в Чорнобилі - її використовували для того, щоб повалити "рудий ліс" навколо АЕС, хвоя якого першою прийняла на себе радіацію.

Нагадаємо, відомий український телеканал покаже гучний серіал "Чорнобиль": де і коли дивитися.

Як повідомляв Знай.uа, зону відчуження показали в романтичному підтексті: Чорнобиль таким ще не бачили, яскраві фото.

Знай.uа писав, фінал "Чорнобиля" від HBO: де і як знімали найпопулярніший серіал.