Дитина повинна дізнаватися про секс, хвороби, які передаються статевим шляхом (ЗПСШ) і про засоби контрацепції від батьків, лікарів, вчителів або компетентних експертів, а не черпати інформацію із сумнівних сайтів чи набувати досвіду методом проб і помилок.

Таку заяву зробила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

Супрун підкреслила, що в Україні вже існують курси для батьків, вчителів, лікарів і власне підлітків. Також є клініки, де молодим людям у віці 14-24 року може бути надана професійна медична, психологічна та соціальна допомога.

Ви говорили зі своєю дитиною-підлітком про секс? А про хвороби, які передаються статевим шляхом? А про засоби...

Geplaatst door Уляна Супрун op Zondag 2 juni 2019

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

"Сексуальна освіта має будуватися на принципах довіри, доброзичливості та добровільності незалежно від того, де дитина отримує інформацію про репродуктивне здоров’я (в школі, вдома, у лікаря або на курсах)." Уляна Супрун

Також в. о. мініста представила українцям невтішну статистику. Так, в 2016 році в Україні було вироблено 56 абортів жінкам у віці до 14 років і 875 – у віці 15-17 років.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

Нагадаємо, Уляна Супрун закликала всіх українців діяти, чиновниця пішла на радикальні заходи.

Як повідомляв портал Знай.ua, Супрун поділилася власним досвідом боротьби з інформаційними бульбашками.

Також Знай.ua писав про те, що глава Міністерства охорони здоров'я Супрун порадила українцям більше голодувати.