В Україні встановлять шумові смуги на найбільших українських трасах. Нововведення торкнеться доріг вищої категорії (I-II категорії) та набере чинності вже з 1 вересня цього року.

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Такі смуги можуть влаштовуватися на узбіччях і ділянках дороги з підвищеною небезпекою. Під час наїзду автомобіля на них водій та інші пасажири відчувають сильну шумову та вібраційну дію, що змушує інтуїтивно скидати швидкість та підвищувати увагу на дорозі", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Шумові смуги знижують значно ризик аварій, які спричинені втомою чи недосипом водіїв. Використання шумових смуг на дорогах є рекомендаційною нормою, що стосується нового будівництва, реконструкції та капремонту доріг.

Підкреслюється, що за підрахунками експертів, облаштування таких шумових смуг може сприяти зменшенню кількості ДТП в 4-6 разів. Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення.

Нагадаємо, Гройсману відповіли на його цинічні махінації з тарифами на газ.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Українці отримали платіжки з нереальними сумами.

Також "Знай.ua" писав про те, що підвищення пенсій: на скільки зростуть виплати до кінця року.