Продукти харчування в Україні за травень подорожчали на 1,0%. Найбільше зросли в ціні фрукти - на 11,9%. У той же час яйця подешевшали на 15,3%. Про це повідомив сайт Державної служби статистики.

Крім того, ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 1,3%, на одяг і взуття - знизилися на 1,5%. Житло, вода, електроенергія, газ та інші види палива подешевшали на 0,7%.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Побутові засоби і техніка подорожчали на 0,3%, ліки на 0,3%, транспорт-на 1,5% (в т. ч. пальне на 4,1%), на зв'язок ціни знизилися на 0,2%, відпочинок і культура подешевшали на 0,3%, освіта не змінилася - 0,0%, ресторани і готелі подорожчали на 0,4%.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Нагадаємо, мережа супермаркетів "Перекресток" разом з банком планує випустити карту, щоб росіяни змогли брати продукти в кредит.

Як повідомляв портал Знай.uа, з 3 по 9 червня у Дніпропетровську зросли в ціні картопля, гречка, цукор, макарони, свинина і курятина.

Також портал Знай.uа писав, що експерти прогнозують дефіцит на найпопулярнішу в Україні крупу - гречку.