У Харкові та області очікується серйозне зниження цін на так звані сезонні продукти, зокрема, на овочі і фрукти.

Портал "ГородХ" наводить думку експертів, які пояснюють тенденцію ціноутворення на продукти.

Ціни на продукти харчування вже почали знижуватися, і цей процес в найближчі тижні не повинен зупинитися. Найбільш відчутним буде зниження цін на фрукти та овочі. У літній період ціни на багато продуктів харчування відчутно падають, особливо після того, як наступає пік збору врожаю на відкритому грунті. Не варто забувати, що фрукти і овочі є продуктами, що швидко псуються, і часто продавці змушені знижувати на них ціну.

Крім зниження вартості фруктів, які до кінця тижня будуть коштувати вдвічі дешевше, ніж наприкінці травня, дешевшають і яйця. Втім, середня ціна на фрукти і овочі вище, ніж рік тому. Причина полягає в тому, що в нинішньому році якість ягід і овочів поступається торішньому.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

А от зниження цін на м'ясо, рибу і птицю чекати не варто. Їх вартість безпосередньо залежить від ситуації на європейському ринку. Загальна тенденція до здешевлення таких продуктів найближчим часом не передбачається.

Портал "Знай.uа" нагадує про те, що відео, на яке потрапили підлітки, які використовують сквер недалеко від площі Поезії у Харкові в якості громадського туалету, набирає все більше переглядів на YouTube.

Також Знай.uа" повідомляв про те, що початку першої повноцінної тижні червня у Харкові збережеться стійка спекотна погода.

Раніше ми писали про те, що у Харкові представники місцевих військкоматів влаштували «полювання» на осіб призовного віку прямо на міських вулицях.