Харківські медичні установи підготувалися до небезпек літнього сезону, що настав тиждень тому в Україні.

Харківська область отримала сироватку від ботулізму, повідомив портал "ГородХ".

Не секрет, що саме влітку збільшується ризик захворіти небезпечним інфекційним захворюванням, яким і є ботулізм. Бактерії, які викликають цю хворобу, виробляють токсини при високих температурах – саме такі температури вже встигли встановитися практично по всій території України.

Між тим, в Харківську область завезли сироватку від ботулізму загальною вартістю майже 700 тисяч гривень. Отримання великої партії медикаментів підтвердили в Моз України. Препарати закупили в Канаді в рамках програми розвитку ООН. Лікарі запевнили, що ця сироватка володіє високою якістю і допоможе врятувати багато життів.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Сироватка вже встигла пройти перевірку, чим її якість та ефективність. Це дуже до речі, адже з початку року в Україні захворіли на ботулізм більше п'ятдесяти чоловік. Харківська область не є головним осередком поширення недуги, однак тепер і вона надійно захищена.

Портал "Знай.uа" нагадує про те, що відео, на яке потрапили підлітки, які використовують сквер недалеко від площі Поезії у Харкові в якості громадського туалету, набирає все більше переглядів на YouTube.

Також Знай.uа" повідомляв про те, що початку першого повноцінного тижня червня у Харкові збережеться стійка спекотна погода.

Раніше ми писали про те, що у Харкові представники місцевих військкоматів влаштували «полювання» на осіб призовного віку прямо на міських вулицях.