У православному церковному календарі це день вшанування пам'яті преподобного Ісаакія Далматського, ігумена. Інші назви свята: «Ісаакій», «Змійовик», «День Скипера Змія». Вважалося, що на Ісаакія плазуни влаштовують весілля. Тому гуляти в полі або в лісі в цей день було дуже небезпечно. Берегли також і худобу, не виганяючи її на пасовища.

Проте є способи і захиститися від змій і їх укусів. Вважається, що змії пов'язані з рослинами і можуть впливати на них, а також навпаки. Тому можна покласти в ладанку шматочок мар'їна кореня. Він повинен відганяти змій. Якщо у вас приватний будинок, то можна подалі від нього розкидати гілочки рути. Вважається, що змії поповзуть до них, з'їдять їх і скоро помруть. Ясен може тільки позбавити змію можливості кусатися, але не вб'є її, тільки знешкодить. Те ж саме може зробити і смарагд. Тому варто носити прикраси саме з цим каменем у цей день

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Хоча змій всі бояться, але з їх допомогою можна і лікувати хвороби. Зміїне сало допомагає як ліки від нагноєння очей і бешихових запалень, а зміїну шкуру можна прикладати до наривів. Навіть сам отрута допомагає від невралгії, ревматизму, астми, серцевих захворювань. Можете використовувати аптечні препарати з подібним складом у цей день, вони повинні дати хороший ефект.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Народні прикмети на 12 червня

Також потрібно садити сьогодні боби. Спочатку їх потрібно вимочити у воді, яку можна зібрати в лісових ярах, бо там найдовше лежить сніг. Також можна влаштувати сімейне свято, під час якого варто подякувати Богові за все хороше в житті і що допоміг уникнути зустрічі зі зміями.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.