До фінішу весняного призову в Збройні сили України та інші військові формування, залишились лічені тижні. Це другий заклик, коли в армію повинні набрати на 3 тис. осіб більше - у березні минулого року всього по Україні відправляли на службу 15 190 осіб, а в цьому - 18 578 новобранців.

З збільшенням кількості призовників зросло і навантаження на військкомів, яким кров з носу, але потрібно зробити план. А судячи з того, що минулої осені явка становила всього 8%, їм доведеться серйозно попітніти, пишуть Вести.

Українська армія (ЗСУ)
Українська армія (ЗСУ)

Головний воєнком Юрій Калгушкін повідомив, що не давав наказу влаштовувати "сафарі на призовників". Але пообіцяв розібратися у всьому і покарати винних: і тих, хто незаконними шляхами виконує план по призову, і тих, хто від нього ухиляється.

Алієв 6 червня виставив на сайт глави держави Володимира Зеленського петицію із закликом відправити у відставку начальника військового комісаріату Харківської області Юрія Калгушкина та провести службові розслідування всіх випадків викрадення людей на території Харківської та інших областей.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

"Протягом кількох років співробітники військкоматів викрадають хлопців прямо з вулиць. Їх утримують у жахливих умовах, не надають належного медичного обслуговування, ігнорують їх діагнози і факти, що не дозволяють проходити строкову службу. Це незаконно і ненормально! Кожен причетний до викрадань людина має понести покарання згідно із законодавством України", — вважає автор.

Українська армія (ЗСУ)
Українська армія (ЗСУ)

Кожен заклик воєнкоми скаржаться на брак бажаючих "виконати почесний обов'язок".

"Одна з головних проблем — неявка призовників до військкомату. Найбільше ухиляються в містах Дрогобич, Борислав, Стебник і Трускавець. До їх розшуку та доставки плануємо залучити поліцію", - розповів Микола Лисак.

На думку військового експерта Олега Жданова, строковики як бігали, так і будуть бігати від служби в армії, і з кожним роком їх кількість буде тільки збільшуватися.

Нагадаємо, у Зеленського сказали, як "приборкають" тарифи на комуналку: конкретні кроки.

Як повідомляв Знай.uа повний список "Слуги Народу" Зеленського: хто йде в парламент від партії президента.