Кабінет міністрів України опублікував постанову про виділення газотранспортної системи України з управління Нафтогазу за принципом ownership unbundling (розподіл власності), який передбачає приватизацію ГТС. Відповідна постанова з'явилася на сайті Кабміну.

газ
газ

Згідно з постановою, ГТС повинні передати під управління державної компанії Магістральні газопроводи України (МГУ). Ця компанія буде знаходитися у підпорядкуванні "Нафтогазу" до 1 січня 2020 року, а потім стане акціонерним товариством. Таким чином, ГТС перейде у корпоративну власність.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Нафтогаз України
Нафтогаз України

Нагадаємо, українцям відкрили очі на гучні заяви прем'єр-міністра Володимира Гройсмана щодо зниження тарифів на газ і обіцянки домовитися з Нафтогазом про знижки для населення.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв, українцям назвали нові умови виходу на пенсію.

Також Знай.uа писав, уряд ініціював перевірку формули "Нафтогазу" за тарифами на газ.