Президенту України Володимиру Зеленському можуть запропонувати перенести всі адміністративні будівлі на Теличку в Голосіївському районі Києва. Звільнені ж приміщення пропонують продати чи здати в оренду.

Про це розповів заступник міністра регіонального розвитку і ЖКГ Лев Парцхаладзе в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Ще з 2003 року у мене є ідея створити на місці "Телички" так званий "Київ Сіті", на зразок міста хмарочосів за окружною в Парижі. Перенести туди 1 млн кв. м адміністративних приміщень. Зробити так званий урядовий і діловий квартал, а вивільнені приміщення в центрі Києва продати, наприклад, під готелі, культурні центри, можливо, житло", - сказав Парцхаладзе.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

На його думку, в такому випадку "у центрі міста стане більш комфортно, буде набагато менше заторів по дорозі на роботу і з роботи, буде різкий поштовх розвитку туризму".

"Таким чином, можна вирішити проблему рівномірного завантаження лівого і правого берегів. Такий "Київ Сіті" навіть став би символом міста. Там близько 100 га, можна багато чого зробити. Наприклад, у Москві аналогічний бізнес-центр - 20 га, а у нас тут - 100 га", - зазначив заступник міністра.

Він вважає, що "це національний масштабний проект, за який і уряд, і місто повинні взятися". Сам Парцхаладзе висловив готовність взяти цей проект під контроль.

Теличка

"Я пропонував цей проект трьом мерам, але все було "не на часі". Концепція є, аналіз є, скільки приміщень... Для розробки цього проекту я привозив випускників Гарварду - це була їхня дипломна робота. Держава на цьому тільки заробить", - упевнений він.

Нагадаємо, у Зеленського придумали, як повернути українських героїв з полону в Росії: це сподобається не всім.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Зеленського просять почистити ряди "Слуги Народу": "Давид Арахамія звинувачувався у розкраданні палива".

Також портал "Знай.ua" писав, що Зеленський висунув чіткі вимоги Баканову.