Лікар-кардіолог вищої категорії Олександрівської лікарні та автор блогу "Ваш кардіолог" Анна Солощенко розповіла українцям про бюджетний чудо-аналіз, котрий здатний запобігти розвитку небезпечних захворювань, а відповідно - врятувати життя.

Про це повідомляють Вісті.

Анна Солощенко наголошує, що за свій 15-річний досвід роботи лікарем інфарктного відділення помітила, що в більшості випадків людина вперше відвідує кардіолога в крайньому разі. І тоді лікар займається лікуванням, а не профілактикою захворювання, яка в рази простіше та дешевше для пацієнта, аніж будь-яке лікування.

Так, наприклад один аналіз ліпідограми вартує 200 грн і на нього потрібно лише 10-15 хвилин вільного часу людини, а в підсумку аналіз зможе запобігти не одному десятку смертельних захворювань. Зокрема, інфаркт і інсульт - чемпіони по інвалідності не тільки в Україні, а й в усьому світі.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Отже, що ж це за диво-аналіз, якому під силу запобігти інфаркту? Ліпідограма складається із загального холестерину і його складових. Серед них - ліпопротеїди високої щільності, які захищають нас від атеросклерозу. Вони містяться в морській рибі. А три показники "поганого" жиру - тригліцериди, ліпопротеїди низької і дуже низької щільності, які потрапляють в організм через тваринну їжу. Останній показник - індекс атерогенності, він тільки показує співвідношення "поганих" і "хороших" складових.

Варто відзначити, що холестерин має властивість відкладатися в стінках судин, утворюючи атеросклеротичні бляшки, і звужувати просвіт судин. А ці бляшки в подальшому призводять до всіх серцево-судинних захворювань, а також до погіршення зору, пам'яті, потенції, роботи нирок, болів у ногах при швидкій ходьбі.

"Досвідчений лікар також розповість вам, у якому випадку прискорюється процес відкладення холестерину в стінках судин. У першу чергу це куріння, підвищений тиск, трансжири і підвищений цукор крові. На завершення хочу сказати, що досвід розвинутих країн, які призначають ліпідограму всім здоровим людям після 35 років, показав, як прості і дешеві кроки можуть продовжити тривалість і поліпшити якість життя мільйонів людей ", - додала кардіолог Анна Солощенко.

Нагадаємо, вчені назвали вид спорту, який подарує вам богатирське здоров'я.

Раніше Знай.uа повідомляв, вчені виявили головний секрет вічної молодості.

Також Знай.uа писав, шкідливі звички, від яких ви набираєте зайву вагу.