Олександр Кононко пішов у "Айдар" простим солдатом, а сьогодні очолює спілку ветеранів АТО в Обухові. Він розповів у інтерв'ю "Цензору" про закатованого у полоні терористів брата Сергія Кононка, тіло якого лише 1 червня 2019 року перепоховали у рідному місті.

"Мій менший брат Сергій поїхав на Майдан ще 27 листопада – раніше, ніж я. Я прийшов туди 3 грудня. Згодом з’явився "Правий сектор", була створена наша 24 унсовська сотня. Я був у ній простим бійцем, і лише під кінець Революції Гідності став начальником штабу – довелося", - пригадує воїн.

Як розповів захисник України, його брат у складі батальйону "Айдар" воював в районі Новосвітлівки (Луганська область), але 26 серпня отримав осколкове поранення.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

По дорозі до медиків п'ятеро бійців "згорнули не туди" і потрапили в засідку. Трьох убили, а одного окупанти повернули українській стороні.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За рік він знайшов відео, де серед полонених був брат. "Хто не скаче, той москаль!" - і хлопці стрибають.... Інших наших, які там були з ним, досі не ідентифікували, хоча я і СБУ це відео давав. На цьому записі ще чітко видно тодішнього командира сєпарського батальйону "Вікінг". Він вже ліквідований.

"Мого брата закатували у полоні. Від моменту його смерті до моменту, коли ми його тіло забрали, минуло десь півтора місяця. Тіло ми забрали у грудні – отже, десь у середині жовтня він помер. Вухо ліве було одрізане. Ніс одрізаний. Добили його кульовим у голову. Важко говорити про це…" - пригадує Кононко.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський розкрив очі сенатору США на дві війни в Україні: "Ми не можемо чекати".

Як повідомляв портал Знай.ua, українські воїни завдали потужного удару окупантам, до Путіна повезуть десятки "200-их".

Також Знай.ua писав, Стрєлков похизувався звірствами на Донбасі: "Ховалися за спинами жінок та дітей".