Пенсійний фонд (ПФ) України в період опалювального сезону виплатив 10,1 мільярда гривень на покриття витрат на житлові субсидії. Після завершення опалювального періоду субвенцію різко скоротили, разом з тим зменшилась кількість отримувачів пільг на оплату компослуг.

Про це пише "Сьогодні".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

тарифи, платіжки

За словами заступника голови правління Фонду Владислава Машкіна, у березні ПФ забезпечив виплату субсидій за лютий, у квітні – за березень, у травні – за квітень, а зараз здійснюються виплати за травень.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Зрозуміло, що під час опалювального сезону набагато більше одержувачів. Коли йшов опалювальний сезон, за цей період ми виплатили 10,1 млрд грн в якості субсидій", - сказав він.

українці

Раніше також писали, що 3 червня Пенсійний фонд розпочав фінансування пенсій за червень і житлових субсидій за травень.

При цьому у травні Кабінет міністрів затвердив порядок верифікації та моніторингу пенсій, допомог, пільг, субсидій та інших соціальних виплат, які проводяться за рахунок державних коштів. Мета верифікації – сприяти розвитку справедливої системи соціального забезпечення в Україні та оптимізувати бюджетні витрати.

В кінці травня уряд зменшив на 13,56 млрд грн субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на субсидії. У Мінсоцполітики причиною називають скорочення кількості субсидіантів, юільшість з яких паслі закінчення опалювального періоду можуть самостійно сплатити за компослуги.

тарифи

Так, число українців, які отримували субсидію в цьому році зменшилося з 6,9 мільйонів 4,2 млн.

Нагадаємо, отримувачів субсидій попередили про перевірки.

Як повідомляв портал Знай.ua, платіжки за комуналку перерахують та пообіцяли ще дещо зробити.

Також Знай.ua писав про те, що українці отримають більшу суму лікарняних.