Гучний серіал "Чорнобиль" від НВО, який б'є рекорди по популярності у всьому світі, спровокував справжній туристичний бум в зоні відчуження ЧАЕС.

Голова Асоціації чорнобильських туроператорів, керівник агентства "Чорнобиль тур" Ярослава Ємельяненко заявила, що потік туристів почав зростати відразу після показу трейлера "Чорнобиля".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Арка у Чорнобилі
Арка у Чорнобилі

В даний момент "зона" приймає до 2 тисяч відвідувачів на день. І, судячи з усього, це тільки початок.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Сформувався свого роду відкладений попит. Поки люди визначаться з відпусткою, поки замовлять квитки. Думаю, справжній бум буде через місяць-два. Попит на тури збільшиться ще на 30-40%", - вважає Ємельяненко.

Якщо в минулому році на екскурсії в зону відчуження з'їздило 70 тисяч осіб, то в цьому році буде не менше 150 тисяч, а то й усі 200 тисяч, - розраховують в агентствах. Туристичні агенції вже розробили спеціальний маршрут "за мотивами серіалу". Поки в нього входять окремі об'єкти зони, але незабаром додасться "лайт варіант" для тих, хто боїться радіації — по чорнобильським місцям в Києві.

Нагадаємо, Спілберг підготував унікальний серіал для любителів хоррора: налякає вас сильніше за "Чорнобиль".

Як повідомляв Знай.uа історик розкрив гірку правду про катастрофу в Чорнобилі: сотні тисяч загинули заради якоїсь медальки.

Знай.uа писав, "Чорнобиль" повернуть у Київ? Режисер серіалу розсекретив плани.