Зеленський заговорив про свою відставку

Володимир Зеленський відповів тим, хто підписував петицію про його відставку. Відео з «розбором» з'явилося на youtube-каналі Akcenty.

Так, слуга народу заявив, що це "неповагу до народу України" і те, що в нашій країні "настали нові часи".

Як перейти на новий правопис

В Україні, починаючи з 3 червня установи мають право самостійно приймати рішення про використання норм нового правопису.

Про це заявили в прес-службі Міністерства освіти і науки.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"З 3 червня рекомендується застосовувати норми нової редакції правопису. У той же час зараз йде перехідний період, тому кожна установа може сама приймати рішення про перехід на нову редакцію", - повідомили в міністерстві.

Як зміниться життя водіїв

Нова система фото - і відеофіксації порушень на дорогах повинно зменшити кількість ДТП. Фіксувати порушення тепер може фіксувати кожен водій за допомогою нового мобільного додатку.

Також водям повідомили, що розроблено новий додаток, яке дозволить кожному водієві самостійно зафіксувати порушення на дорозі. Далі інформація буде надходити в патрульній поліції.

Вийти на пенсію в 60 зможуть одиниці, і ось хто вони

В 2019-му році багатьох українців чекає не найприємніше новведення - вступлять в силу нові вимоги щодо стажу для отримання пенсії. Так, вийти на заслужений відпочинок у 60 років зможуть тільки ті, хто має від 26 років стажу, у 63 роки – від 16 до 26 років стажу.

Для того, щоб вийти на пенсію в 65 років, потрібно мати 15 років стажу. Як відомо, вимогу будуть підвищуватися кожен рік, поки в 60 років на пенсію не будуть виходити лише ті, хто відпрацював як мінімум 35 років.

Десятки тисяч українців з тріском провалили ЗНО

Кількість абітурієнтів, які провалили тест з української мови та літератури на ЗНО, становить 53 613 осіб. Це 16% від загальної кількості українців, які брали участь у тестуванні.

Відповідне рішення комісії було прийнято на засіданні, яке відбулося в Міністерстві освіти і науки. Мінімальний поріг тесту ЗНО з української мови - 23 бали.