Служба безпеки України під час виконання завдань із забезпечення інформаційної безпеки держави виявили чергові докази використання російськими спецслужбами соціальних мереж на шкоду державній безпеці нашої країни.

Про це повідомили представники СБУ на офіційній сторінці відомства.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Оперативники виявили інформаційний підрозділ, сформованого Головним управлінням Генштабу Збройних сил РФ при так званому "2 АК" російських окупаційних військ у Луганську. СБУ задокумнтувала той факт, що близько 20 агітаторів впроводили антиукраїнську інформаційно-пропагандистську акцію.

Луганська область

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Група безпосередньо підпорядковувалася Головному управлінню ГШ ЗС РФ, отримувала від нього завдання, так звані "темники" для підготовки й розповсюдження фейкових матеріалів у ЗМІ та соціальних мережах і т.д та регулярно звітувала верхівці.

Даний підрозділ також здійснював збір та аналіз інформації щодо керівництва нашої держави та Збройних Сил України, військових підрозділів, які беруть участь в операції Об’єднаних сил, українських патріотів, їх сімей, економічної та політичної ситуації на Луганщині.

У СБУ додали, що такі люди були у кожному районі Луганщини, за кожним населеним пунктом було закріплено представника інформаційного підрозділу.

Що вони робили?

Кожен, хто формував так званий "паспорт регіону", регулярно відстежував зміни обстановки на цій території, щоб дестабілізувати ситуацію.

Оперативники Служби задокументували спроби ворожого підрозділу через інспірування протестних акцій дестабілізувати ситуацію у Сєвєродонецьку наприкінці минулого року. Також співробітники СБУ виявили понад п’ятдесят фейкових акаунтів нібито проукраїнської, проросійської та нейтральної спрямованості, які використовувалися учасниками групи для нав’язування користувачам соцмереж прокремлівського погляду на події в Україні, фабрикації фейкової інформації на користь країни-агресора.

Вже відомо, що одного інформатора засудили до чотирьох років позбавлення волі. Справи щодо інших учасників злочинних угрупувань наразі розглядають. Всіх осіб, які входили до складу інформаційного підрозділу, встановлено.

Нагадаємо, ЗСУ та "ЛДНР" зійшлися в запеклому поєдинку на Донбасі

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Українські герої за крок від перемоги, рідну землю виривають по клаптику

Також "Знай.ua" писав про те, що Зеленський пригрозив Путінучерез обстріли на Донбасі.