24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей. У п'ятницю, 14 червня, відбулася перша поїздка місцевих жителів до Росії для отримання громадянства країни-агресора.

Про це повідомив начальник міграційної служби так званої "ДНР" Володимир Краснощока.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Перші 34 жителі самопроголошеної республіки перетнули російський кордон для отримання громадянства. Раніше влада псевдореспубліки ДНР передали в РФ 7,5 тисяч пакетів документів жителів Донбасу для отримання паспортів.

"Сьогодні це перша поїздка. Далі планується практично щодня доставляти громадян на територію РФ відповідно списками, які нам надають, сьогодні їде 34 людини", — сказав він.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

незаконна видача Росією паспортів українським громадянам
незаконна видача Росією паспортів українським громадянам

Попри обіцянку Путіна, зараз документ із двоглавим орлом можуть отримати не всі, а лише бойовики та "держслужбовці". Інші бажаючі, хоча і готові чатувати на вулиці від світанку та переплачувати, поки мають чекати своєї черги. Люди порушують комендантську годину і приходять за паспортами раніше 5-ої ранку. Вже в той час є черга. В день в приміщення пропускають до 15 людей, але всім іншим потрібно кожного дня відмічатися. Інакше з черги можуть виписати.

Мирні жителі на Донбасі
Мирні жителі на Донбасі

Нагадаємо, що Годинами під палючим сонцем: бойовики на Донбасі підготували нове випробування українцям, є перші жертви.

Як повідомляв портал Знай.ua, українські воїни завдали потужного удару окупантам, до Путіна повезуть десятки "200-их".

Також Знай.ua писав, Стрєлков похизувався звірствами на Донбасі: "Ховалися за спинами жінок та дітей".