У неділю, 16 червня, відзначається одне з 12 головних церковних свят для всіх християн - Свята Трійця або П'ятидесятниця.

Згідно святого писання, на п'ятдесятий день після Воскресіння Ісуса Христа апостоли прийшли в Сионску світлицю в Єрусалимі (там проходила Таємна вечеря). У той день на них зійшов Святий Дух у вигляді вогненний язиків. Кожен апостол отримав дар говорити за незнайомою йому мовою.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Після цього Петро виголосив перед городянами проповідь, пояснивши явище Святого Духа. Більше трьох тисяч людей, що послухали його, увірували в Ісуса. Після цього апостоли відправилися прославляти Бога по всьому світу.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

На Русі Трійцю почали святкувати в середині XIII століття. У храмах служили урочисту літургію, а потім велику вечірню.

На Трійцю прийнято збирати гілки берези, освячувати їх у храмах і приносити додому. З дневних часів християни у це світле свято усипали будинки гілками і прикрашали ними ікони.

Нагадаємо, гарні привітання віршах на Трійцю.

Раніше Знай.ua повідомляв, найкращі привітання в прозі на Трійцю.

Також Знай.ua писав, обряди, прикмети та звичаї свята Трійця.