У четвер, 20 червня, почесний патріарх ПЦУ Філарет зібрався провести "помісний собор Української православної церкви Київського патріархату".

Ця інформація стала відома з запрошень, розісланих єпископам Православної церкви України, передає Сerkvarium.

Філарет
Філарет

"Запрошую вас взяти участь у помісному соборі Української православної церкви Київського патріархату, який відбудеться у Свято-Володимирському кафедральному патріаршому соборі міста Києва 20 червня 2019 року в 11:00". йдеться у запрошенні

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, Філарет пішов війною на Томос і готує церковний розкол. Почесний патріарх Православної церкви України Філарет хоче відмовитися від Томосу і відновити Київський патріархат.

Філарет стверджує, що при створенні ПЦУ йому обіцяли, що митрополит Епіфаній відповідатиме тільки за зовнішні зв'язки, а в Україні церквою упрвлятиме Філарет.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Українцям назвали "божественний" дохід української церкви.

Також Знай.uа писав про те, що Філарет терміново скликає Собор.