Після успіху серіалу "Чорнобиль" від американської компанії HBO до катастрофи на ЧАЕС значно збільшився інтерес всього світу.

Досі не існує жодного загальновизнаного пояснення причин власне вибуху ядерного реактора на АЕС, є версії, і серіал — ще одна версія, пише Хвиля.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Досі на теренах України та Росії немає жодного детального пояснення впливу політичної та соціальної сфери на катастрофу. Є інформація про технічні несправності реактора та про героїв, які ціною свого життя змогли вберегти світ від значно масштабніших наслідків.

кадр з фільму "Чорнобиль"
кадр з фільму "Чорнобиль"

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Можна сказати, що саме тому колишня еліта, колишні правлячі класи, а нині привілейовані класи Росії та України воюють — вони так і не зрозуміли, що таке криза, як потроєно кризове управління, і чому вихід з кризи можливий лише через інновації.

Справжньою причиною аварії на ЧАЕС стала не тільки несправність реактора, а й те, які заходи прийняли люди. Зокрема, управління станції, місцева влада та влада СРСР. Приховування або перекручення інформації, яке тоді було всюди й катастрофу намагалися приховати, є формою дискурсивного саботажу і відмови від кризового управління в ситуації масштабної загрози.

Чорнобиль
Чорнобиль

Подібне відбувається і сьогодні в Україні. Проблема у тих соціальних та політичних зв'язках, які залишилися у спадок від СРСР. Частина суспільства заперечує необхідність міняти політичну систему, тому що, на їхню думку, вона нібито справляється з кризою-війною. Це велика брехня, яка сьогодні губить Україну.

Нагадаємо, відомий український телеканал покаже гучний серіал "Чорнобиль": де і коли дивитися.

Як повідомляв Знай.uа, зону відчуження показали в романтичному підтексті: Чорнобиль таким ще не бачили, яскраві фото.

Знай.uа писав, фінал "Чорнобиля" від HBO: де і як знімали найпопулярніший серіал.