Медична реформа в Україні обіцяла багато змін, зокрема, гідну зарплату лікарям. Проте практика показує протилежне. Найкращі фахівці змушені кидати вітчизняні медзаклади та шукати кращого життя за кордоном або в приватному секторі.

Реформа так розпорядилась, що сьогодні добре заробляти можуть тільки педіатри, сімейні лікарі та терапевти. За умови, що багато пацієнтів підпишуть з ними декларації, - пише Politeka.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Реформа передбачає, що лікар отримає 370 грн за кожного пацієнта на рік. При цьому за дітей і літніх людей вноситься додаткова доплата. Так пацієнти до 5 років принесуть медику 1480 гривень, а старше 64 років – 740 гривень.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Завдяки колективним договорам, вже в 2018 році лікарі вищої категорії отримали можливість заробляти близько 18 тисяч гривень. В 2019 їх потенційна зарплата має зрости до 25 тисяч. Раніше, лікарі могли розраховувати максимально на сім тисяч гривень на місяць.

гроші

Однак на практиці все не так, як на папері. Сьогодні лікар має з обіцяних майже тисячі доларів не більеш 10 тисяч гривень.

Але лікарі вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) допомоги найбільше постраждали від медреформи. Вони про доплати можуть навіть не мріяти. Принаймні поки що цього не передбачається.

Цим категоріям фахівців обіцяють значно підняти зарплати протягом двох років.

Поки ж багатьох фахівців, наприклад, хірургів, оцінюють майже на рівні санітарів або медсетер.

Тому лікарям нічого не залишається робити, ніж кидати свої робочі місця та шукати кращих заробітків. В лікарнях спостерігаються масові звільнення.

Нагадаємо, в українській лікарні стався смертельний інцидент.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Супрун розповіла про реальний вплив яблук на наш організм та вміст заліза у них.

Також портал Знай.ua писав, що Уляна Супрун розповіла, чому немає ліків.