Виконуюча обов'язки голови Міністерства охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла українцям про анемії і здивувала заявою про те, що в яблуках, всупереч поширеній думці, ні заліза.

Відповідний пост з'явився в Facebook чиновниці.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"І закопувати під дерево іржаву залізяку теж не потрібно", - написала міністр.

Супрун зазначила, що залізо в нашому організмі необхідно для роботи м'язів, перенесення кисню еритроцитами, імунної системи, синтезу ДНК і не тільки. Саме тому нестача заліза в раціоні або ж неможливість його засвоєння і накопичення викликає залізодефіцитну анемію.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

"Ми відчуваємо слабкість, нездатність швидко бігати, концентруватися, і при тому виглядаємо блідими, часто з темними колами під очима", - зазначає вона.

Так, в тваринних продуктах залізо міститься в червоному м'ясі, печінці. З м'яса засвоюється приблизно 20% заліза.

В рослинних продуктах найбільший вміст заліза в горіхах, бобових, гречці, чорносливі і куразі.

Коли людина скаржиться на слабкість, втомлюваність, задишку, має блідий колір обличчя, холодні руки та ступні і біль в...

Geplaatst door Уляна Супрун op Zaterdag 15 juni 2019

Раніше повідомлялося, що Уляна Супрун пояснила, що засмага – це ознака захисту шкіри від ультрафіолетового випромінювання. Адже ультрафіолет буквально сушить шкіру і може активувати герпесвірус. Тому глава МОЗ дала кілька порад, як піклуватися про шкіру в спеку і як рятуватися від сонця.

Сонцезахисний крем слід наносити на шкіру кожен раз, як ви виходите на вулицю, а не тільки, коли засмагаєте. Під час використання кондиціонера міняйте фільтри, стежте за вологістю повітря, уникайте різкого перепаду температур і не сидіть під струменем холодного повітря.

Нагадаємо, Супрун спантеличила заявою про алергії.

Як повідомляв Знай. ua, у Зеленського розповіли про майбутнє Супрун та Комаровського.

Також Знай. ua писав, що у Києві пройшов Конопляний марш свободи".

Як раніше писав портал Знай.ua, більше про довголіття і якість життя можна дізнатися в спецпроекті "Знай про свою здоров'я". Провідні фахівці України та світу дадуть відповідь на всі хвилюючі вас питання. Як побороти безпліддя? Що таке ЕКО? Як підготуватися до вагітності? Ми надаємо достовірну інформацію на найактуальніші та хвилюючі вас теми.