Українські заробітчани більше не задоволені заробітками у Польщі та планують "перекочувати" далі. Сьогодні трдових мігрантів приваблюють такі європейські країни, як Німеччина, Швеція, Голландія чи Норвегія.

Однак є одне "але". Відзначається, що через мовний бар'єр, а також дуже високих кваліфікаційних вимог до працівників, відтік українців з Польщі не буде значним, - пише "Укрінформ".

трудові мігранти

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Варто звернути увагу на зростання зацікавленості серед українців країнами, які традиційно вибирають поляки. Без сумніву, це є результатом отримання ними досвіду під час перебування в Польщі та ознайомлення з міграційними напрямками поляків", – повідомив директор компанії EastWestLink Анджей Коркус.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

За сотанній рік кількість українців, бажаючих підкорити нові країни, зросла на 7% і зараз становить понад 30%. Найбільше заробітчан збираються до Чехії.

75% українців знають про те, що Німеччина з 2020 року відкриває свій ринок праці для іноземців з-за кордону ЄС. Втім, деякі з них володіють інформацією про те, що Берлін ставить високі вимоги до працівників – знання мови, а також наявність відповідної кваліфікації.

Оскільки у Польщі нижчі зарплати, ніж наприклад, у Німечині, тому сусідня з нами держава значно спростила в'їзд на роботу.

Нагадаємо, стало відомо, які суми принесли Україні заробітчани.

Як повідомляв портал Знай.ua, Гройсман пообіцяв українцям зарплати, які дозволять забути про Польщу.

Також Знай.ua писав про те, що за минулий рік українська родина з середніми доходами майже половину свого бюджету витрачала на харчування.