Після виходу серіалу від HBO "Чорнобиль" в Україні почався справжній туристичний бум. Люди шукають будь-яку можливість потрапити до зони відчуження і замовляють тури до Чорнобиля.

Якщо ви вирішили потрапити туди, то вам необхідно знати, що подивитися в Чорнобилі, передає "Сьогодні".

Що подивитися в зоні відчуження: Прип'ять

Це мертве і покинуте місто-привид, яке став таким після трагедії, що сталася на Чорнобильській АЕС. Тварини бродять раніше мальовничими широкими вулицями, кинуті в поспіху будинки практично зруйновані, а на їх дахах виросли дерева. По всій школі розкидані іграшки, кинуті дітьми в поспіху, почорнілі від старості. Каруселі та атракціони в парку розваг перетворилися на купи металобрухту. Це виглядає, як кадри з фільмів жахів, але це є насправді.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чорнобиль
Чорнобиль

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Що подивитися в Чорнобилі: Покинутий вантажний порт

Цей вантажний порт в Чорнобилі призначався для забезпечення всім необхідним для будівництва нових енергоблоків (5-го і 6-го реакторів) і сучасного міста атомників. Але виконати своє призначення він так і не зумів. Зараз ці величезні металеві гіганти занедбані і забуті, а плавучий кран і зовсім зникає під водою.

Що потрібно подивитися в Чорнобилі: кладовище барж і кораблів

Чорнобильський затон – перетворилося на кладовище радіоактивних барж і кораблів. Відразу після Чорнобильської аварії сюди вирушили в останню путь судна, що перевозили радіоактивні вантажі. Величезна їх кількість досі стоїть на останньому причалі, де вони повільно покриваються іржею і йдуть під воду. Коли-небудь їх поглинуть води тихого затону річки Прип'ять, і вони будуть символічно поховані на цьому кладовищі кораблів і барж.

Арка у Чорнобилі
Арка у Чорнобилі

Екскурсії до Чорнобиля: Оглядовий майданчик ЧАЕС

Звідси ви можете розглядати поблизу саркофаг, яким накрита будівля четвертого енергоблоку, і побачити інші частини Чорнобильської АЕС. На оглядовому майданчику ЧАЕС, поряд з четвертим енергоблоком, захованим під cаркофагом, встановлено пам'ятник ліквідаторам, які усували наслідки Чорнобильської катастрофи.

Чорнобильська АЕС: що цікавого подивитися

Робота Чорнобильської АЕС відновилася через кілька років після аварії, але будівництво п'ятого і шостого енергоблоків залишилося замороженим. Остаточно електростанція була закрита тільки 2000 року. Прип'ять стала порожнім покинутим містом-примарою, цінності, що залишилися в будинках, давно розграбовані, і місто поступово руйнується. Варто пам'ятати, що відвідування ЧАЕС може завдати шкоди твоєму здоров'ю.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", відомий український режисер звинуватив творців знаменитого "Чорнобиля" в плагіаті.

"Знай.ua" також писав про те, як ожив Чорнобиль за десятиліття. У мережі з'явилися фото, які здивували навіть учених.