Сьогодні день літнього сонцестояння, а в церковному календарі це день вшанування пам'яті великомученика Феодора Стратилата, Гераклійського. Інші назви свята: «Федір», «Федоров день», «Гнойовик», «Толока». Кододезником день прозвали через те, що, як правило, 21 червня вибиралося місце для майбутніх колодязів. Також на Федора (Феодора) було прийнято удобрювати землю гноєм. Звідси і друга поширена назва дня – Гнойовик.

Що потрібно зробити в Федоров день

Сьогодні найкраще вирити колодязь, але спочатку треба на ніч поставити сковороду на це місце, а вранці, якщо вона спітніла, можна вже копати. Якщо ж сковорідка суха, змініть місце.

Кринична вода має цілющу силу в цей день, але вона буде ще сильніше, якщо ви зберете її з 7 джерел. До речі, ще можна пошукати святі ключі, які раніше відкрили святі люди. Вони найчастіше перебувають у сосни, верби або ялини. Але потрібно на гілку дерево повісити стрічку, ганчірочку, поясок або хрестик і на дно кинути монетку. Це буде подяка за цілющу силу.

У цей день частіше за все відбуваються сильні грози. Переверніть весь порожній посуд вдома догори дном, а повний перехрестіть, щоб нечисть не сховалася там під час грози.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Народні прикмети на 21 червня

Що потрібно зробити в літнє сонцестояння

В цей день відбувається кульмінація життя, посилюються цілющі здібності трав, води і вогню.

  • Скупайтеся до заходу сонця – це позбавить від усіх хвороб;
  • Можете починати зривати гілки для банних віників, вони не принесуть нічого поганого.
  • Перед заходом розпаліть багаття, перестрибніть через вогонь, потанцюйте навколо нього. Це очищає від пристріту і порчі. А якщо перестрибувати в парі тримаючись за руки, вас з цією людиною чекає весілля і довге життя разом.

  • Можете також спалити одяг хворого, так ви спалите і саму хворобу.
  • Зберіть залишки від багаття і використовувати як добриво у себе в городі або в полі.
  • Вранці відкрийте всі вікна і поверніться до Сонця обличчям, розкиньте руки та привітайтеся. Відкрийте вікна, щоб сонячні промені проникли у ваш будинок.
  • Заваріть чай або каву і залиште чашку на хвилину під сонячними променями, це зарядить напій енергією.
  • Астрологи радять носити в цей день помаранчеві, жовті і золоті кольори. А також малювати, вишивати, співати і виявляти інші свої творчі здібності.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.