Після успіху серіалу "Чорнобиль" від американської компанії HBO до катастрофи на ЧАЕС значно збільшився інтерес всього світу. Серіал став майже документальним і надзвичайно точно відтворив ті моторошні події, що сталися у 1986 році. Зараз же в Україні досі виділяють допомогу людям, які постраждали від аварії, але суми мізерні.

Пілот-ліквідатор аварії на Чорнобильській атомній електростанції та голова правління ГО "Воїнів-ліквідаторів аварії на ЧАЕС – інвалідів війни "Набат" Ігор Письменський заявив, що на оздоровлення отримує 120 грн на місяць. Про це він розповів під час ефіру "Право на владу" на 1+1.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Кадр із серіалу Чорнобиль

"Немає належної уваги з боку держави. Скільки б президентів не було, скільки б Верховних Рад не було. Користуючись нагодою, що тут присутній представник президента в Кабміні, маленькі цифри — компенсація за харчування 450 гривень в місяць. На оздоровлення - 120 гривень. Інвалідам 1 і 2 групи в рік. Компенсація за путівку - до 500 гривень. Це при тому, якщо буде бюджет", - зазначив ліквідатор.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Ігор Письменський підкреслив, що в 1986 році вони займалися ліквідацією наслідків катастрофи не за "якісь нагороди", а тому що це був їх обов'язок. А держава 33 роки забула про ліквідаторів аварії.

Нагадаємо, головний герой стрічки "Чорнобиль" від HBO присадив невдоволених росіян: Радянського Союзу вже давно немає.

Як повідомляв Знай.uа, зону відчуження показали в романтичному підтексті: Чорнобиль таким ще не бачили, яскраві фото.

Також Знай.uа писав, серіал "Чорнобиль" від НВО: як виглядали реальні ліквідатори.