Основною версією загибелі народного депутата Дмитра Тимчука слідство розглядає самогубство. Однак офіційно про це ще не оголосили, бо тривають слідчі дії. Про це речниця прокуратури Києва Надія Максимець розповіла Громадському.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Тіло Дмитра Тимчука з вогнепальним пораненням знайшли 19 червня у його власній квартирі

Офіційно версію про самогубство Дмитра Тимчука, тіло якого з вогнепальним пораненням знайшли 19 червня, оголосять лише після проведення усіх слідчих дій. Йдеться про допити осіб, які мають інформацію про причину смерті Тимчука та отримання результатів призначених судових експертиз.

"Виходячи зі свідчень близьких осіб, слідство володіє інформацією про те, що останній час загиблий перебував в депресивному стані, а останній тиждень взагалі не виходив з дому, як і в день смерті", – розповіла Надія Максимець, речниця прокуратури Києва.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вона також повідомила, що в межах слідства призначать іще низку судових експертиз, зокрема, судово-медичну, балістичну та інші.

"Крім того, ми очікуємо письмове заключення експертів, які сьогодні провели комплексне дослідження тіла загиблого", – зазначила Максимець.

19 червня, коли загинув Тимчук, в його квартирі провели огляд і вилучили речові докази – пістолет, магазин з патронами, гільзу. Речниця прокуратури Києва підтвердила, що у квартирі було двоє людей.

"Загиблий і жінка, це встановлено з камер відеоспостереження – у коридорі на вході до квартири. Інших осіб у квартирі не перебувало", - уточнила Надія Максимець.

Також вона розповіла, що в ході слідчих дій були відібрані змиви з рук, частин тіла, одягу загиблого та жінки, яка була в приміщенні - аби виявити сліди порохових газів.

Нагадаємо, що перелякані сусіди Тимчука нарешті заговорили: "Тут вже півдня ходить..."

Як раніше повідомляв "Знай.ua", за що могли вбити нардепа Тимчука: не раз змушував верещати росіян.

"Знай.ua" також писав про те, що колеги Тимчука з "Інформаційного спротиву" прокоментували загибель депутата: "Завжди пам'ятатимемо".