Музейники відгукнулися на ініціативу Зеленського про переїзд з Адміністрації президента до Українського дому та оперативно вступив у перемовини. Однак будівля Адміністрації на Банковій зараз абсолютно не відповідає музейним потребам, зазначається у Facebook на офіційній сторінці Національного художнього музею.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Банкова, так Банкова", - заявили музейники і додали, що Національний художній музей вже багато десятиліть потребує розширення. Виявилося, що держава досі не розглядала серед своїх пріоритетів суттєвий розвиток інфраструктури художніх музеїв та інституційної підтримки сучасного мистецтва.

Скрін допису на офіційній сторінці Національного художнього музею у Facebook

Не дивно, що Національний художній музей радо відгукнувся на ініціативу офісу президента та швидко почав перемовини з керівництвом NAMU.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"В першу чергу має бути визначено долю двох музеїв, фонди яких зараз розташовані в Українському домі — музею Леніна та МВЦ "Музей історії Києва", - зазначили музейники.

Також вони розповіли, що зараз будівля Адміністрації на Банковій абсолютно не відповідає музейним потребам.

"Щоб адаптувати споруду, збудовану в 1936-1939 роках для штабу Київського особливого військового округу, до музейної діяльності, потрібні не лише передача права власності на будівлі і землю під ними, але й програма трансформації, відповідне організаційне та фінансове забезпечення", - йдеться у повідомленні.

Крім того, музейники вважають, що розширення Національного художнього музею має стати проектом державного значення.

Нагадаємо, що Зеленський замінить Банкову на Український дім: як виглядатиме нова адміністрація президента.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Микола Томенко висловився про художній музей Зеленського.

"Знай.ua" також писав про те, що Зеленський провів екскурсію в Адміністрації: як виглядає кабінет президента, відео.