В північних і центральних регіонах України (Київська, Житомирська, Чернігівська, Сумська, Черкаська та Полтавська області), на які припадає значна частина виробництва картоплі, буряку, капусти і моркви, вже більше двох тижнів немає опадів. При цьому температури повітря б'ють історичні рекорди, в т. ч. і в нічний час, що призводить до проблем з розвитком рослин і стресу, говорять експерти EastFruit.

За прогнозами синоптиків, протягом найближчого тижня опадів у цих регіонах не очікується, що може погіршити стан рослин і навіть призвести до часткової втрати врожаю. На жаль, основна частина картоплі, моркви, капусти та буряків в цих регіонах вирощується без поливу. А значить зробити в цій ситуації практично нічого неможливо.

За оцінками аналітиків EastFruit, площі під овочами так званого борщового набору і картоплю в Україні під урожай 2019 року були дуже різко розширені. Якщо кліматичні умови будуть близькими до нормальних, то уникнути перевиробництва цих культур буде складно. Проте вже сам початок сезону показав, що умови поки що далекі від ідеальних.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Спочатку овочівники північних і центральних областей України надто пізно змогли посадити та посіяти овочі і картоплю, тому що надмірні опади і холодна погода в кінці квітня і початку травня не дозволяла це зробити. Тепер же погода змінилася, і опадів немає зовсім, а температури повітря значно перевищують норму.

Нагадаємо, ціна на звичайний обід посадить українців на жорстку "літню" дієту.

Як повідомляв Знай. ua, на що українці витрачають найбільше.

Також Знай. ua писав, що вартість звичайного обіду змусить українців сісти на дієту.