Україна цілком може отримати другий транш макрофінансової допомоги ЄС у розмірі EUR 500 млн вже до кінця 2019 року. Таку надію висловив глава Представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"У нас є другий транш макрофінансової допомоги у розмірі EUR 500 млн, і ми сподіваємося, що Україна вже протягом наступних місяців виконає всі необхідні умови для отримання цієї суми і ми всі працюємо над цим. Сподіваємося, що вже до кінця року Україна отримає другий транш від ЄС", — сказав Мінгареллі.

Він нагадав, що є ще 5 умов, які Україні треба виконати.

Популярні новини зараз
За мобільний зв’язок будемо платити вдвічі дорожче: ціни піднімуть усі оператори У жовтні введуть новий тариф на електроенергію: населення зможе платити менше Українцям дозволили купити стаж, якого не вистачає для пенсії: озвучено ціни на жовтень 2024 року Державну допомогу скасують з 1 жовтня: кого залишать без грошей
Показати ще

"В основному вони стосуються боротьби з корупцією, а також реформ у економічній сфері. Найбільш важлива з них — це введення НАПК автоматизованої перевірки електронних декларацій держслужбовців", — поінформував Мінгареллі.

Раніше повідомлялося, що Сфокусованість українського уряду на парламентських виборах восени не дозволить Україні вчасно виконати умови Міжнародного валютного фонду і отримати транш за програмою stand-by в цьому році. Про це зазначається у дослідженні ринків Європи JP Morgan.

"Ми не очікуємо виплат від МВФ в цьому році в основному за популістського підходу, невиконаних умов і рішення уряду "лібералізувати" ціни на газ тільки у бік зниження, одночасно вводячи обмеження до підвищення", – йдеться у дослідженні аналітиків JP Morgan.

Нагадаємо, Лесев розповів, хто вкрав всі гроші Євросоюзу.

Як повідомляв Знай. ua, МВФ не дасть транш Україні.

Також Знай. ua писав, що в Україні більше не видають біометричні паспорти.