Цього року літо в Україні відзначається надзвичайно високою температурою. Стовпчики термометра часто піднімається вище +30 градусів. Така температура з різницею у кілька градусів збережеться протягом липня та частини серпня.

Про це розповів народний синоптик Леонід Горбань.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Ця спека, яку ми зараз відчуваємо закінчиться лише 15 серпня", - зазначив народний синоптик.

погода в Україні
погода в Україні

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше повідомлялося, що саме в липні спекотна погода протримається довше. Спека почнеться з 6−7 числа і затягнеться до 9−10 серпня. Можливі незначні похолодання, які триватимуть декілька днів, та грози.

Дощова погода
Дощова погода

На початку липня країну скоріше за все накриють дощі і буде невелике похолодання настане (+19...+23), але місяць буде дуже спекотним. За словами метеорологів, сильна спека повернеться вже з 6-7 числа. Температура підскочить до +27...+32 та протримаються такі показники приблизно до середини місяця.

Леонід Горбань запевняє, що з 17 липня трохи похолодає (+19...+24), прийдуть дощі і посвіжішає. Правда, каже фахівець, приблизно з 22 числа стовпчики термометрів знову підскочать до +34 градусів. Така аномальна спека протримається аж до початку серпня.

До кінця останнього місяця літа температура повітря опуститься до +19 +22 градусів і нижче, почнуться дощі. А в другій декаді місяця взагалі можливі заморозки.

Нагадаємо, зливи та заморозки до 5 градусів: погода в червні перетворить життя українців на справжній хоррор.

Як повідомляв Знай. ua, аномальна погода в червні випробує нерви українців.

Також портал Знай. ua писав, як пережити спеку з допомогою корисних порад фахівців.